Glutenfria citronkakor

ca 60 stycken
150 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
100 g mandelmassa
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
4 ½-5 dl glutenfri mjölblandning
½ ägg
Pensling:
½ ägg
Garnering:
½dl brun farin
Ugnstemperatur:
200-225 °C
Gör så här:
Rör rumstempererat matfett och florsocker poröst. Riv mandelmassa och citronskal på rivjärnets fina sida. Blanda ner alltsammans i smeten. Tillsätt vaniljsocker, mjölblandning och ägg. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
Utbakning:
Dela degen och forma varje del till en lång rulle, ca 3 cm i diameter. Lägg den kallt en stund.
Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i brun farin.
Skär knappt centimetertjocka skivor. Placera dem på bakplåtspapper på plåt.
Gräddning: Mitt i ugnen i 200-225 °C, ca 10 minuter.
Recept taget från:
Baka glutenfritt
matbröd, kakor och tårtor
av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson
Hennes böcker är toppen!
Den här boken står just nu på min önskelista:
Bjud glutenfritt : förrätter, huvudrätter, desserter och bröd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0